Aleksandra Milunović Petrović

mr psiholog, telesni psihoterapeut, trener spiritualne tehnologije

Bez obzira na to kakvog smo temperamenta …


fairy-with-wandBez obzira na to kakvog smo temperamenta i koliko burno ili smireno vodimo naš život, on je čudesan svet raznih životnih iskustava, te i različitih susreta našeg i svetova drugih ljudi.
Naše sada i ovde je, između ostalog, interesantna kombinacija prošlih događaja i prošlih susreta. Ako se osvrnemo unazad, obično se prisećamo značajnih i jakih životnih iskustava, bilo da su to “peak” ili “nadir” iskustva. Prva su jako lepa, neobična iskustva sreće i ispunjenosti, a ona druga su iskustva emocionalnog bola, gubitaka i životnih poraza (nalik onome što je Jung nazvao “susret sa senkom”). I svi nekako rastemo i razvijamo se iz naizmenične igre jednih i drugih. Neki od nas rastu i razvijaju se više uz pomoć iskustava sreće, dok drugi više obogaćuju svoje postojanje iz iskustava bola i patnje.
I kada sasvim duboko u sebi prihvatiš činjenicu da učiš i da se menjaš upravo kroz sve to šarenilo koje ti život donese, ti ustvari počinješ da prihvataš sve to kao dar saznanja i promene, bez obzira da li su to naleti bola ili radosti u tvom životu. A onaj momenat kada duboko u sebi spoznaš razliku između stvari koje možeš i onih koje ne možeš da promeniš (kao što reče stara indijanska molitva) je momenat kada postaješ ponosni gospodar svoje sudbine.

Have any Question or Comment?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.