Aleksandra Milunović Petrović

mr psiholog, telesni psihoterapeut, trener spiritualne tehnologije

IZ DUBINE TELA


Iz dubine tela

Serijal iskustvenih radionica iz telesne psihoterapije

I Z   D U B I N E   T E L A

Mi možemo da doživimo i imenujemo mnoga svoja osećanja. Ipak, samo neka od njih su “sržna” i u svojoj osnovi imaju snažne energetske tokove. Svaki delić našeg tela može da bude uključen u njihovom izražavanju. Njihova snaga ogleda se i u tome što mogu značajno da utiču na oblikovanje naše ličnosti. Kompromisi koje pravimo između prirodnih zakona svoga tela i sredine u kojoj odrastamo, često budu uobličeni u neku vrstu odluke koja nam onda pomaže da grčenjem tela ne odamo sebe. Najpre svoja osećanja sakrivamo od drugih, a onda grčenje postane automatsko i počinjemo da ih sakrivamo i od sebe samih. Time nismo izbrisali “nepoželjna” osećanja, već smo ih samo odložili u zabačene, nesvesne i neprihvaćene delove sebe. Problem je što ona vezuju veliku količinu energije i traže na razne prikrivene načine, da izađu na “svetlost dana”, da budu prihvaćena.
Anksioznost, depresija, panika, nesigurnost i dr. postaju novo ime za igru žmurki koju mnogi igraju sami sa sobom. Psihološka i somatska neudobnost ima svoje izvore u neprihvatanju. Rešenja i odgovori su upravo na mestu nastanka problema: u našem telu, našem energetskom polju, našim osećanjima i našim odlukama i reakcijama izbegavanja.

WS PLRadionice su organizovane tako da imate priliku da istražujete emocije bola, straha i besa, na pravom mestu, u vama samima. Zašto je to važno?
Prvo, uspostavljate bolji kontakt sa sobom; učite se prihvatanju sebe, bolje se osećate u svojoj koži; veće upoznavanje sa sobom vodi boljem kontaktu sa drugima – često smo zbog potiskivanja “prisiljeni” da u druge projektujemo neprihvaćene delove sebe, što je odličan osnov za loše odnose sa drugim ljudima.
Drugo, u onoj meri u kojoj smo otvoreni da prihvatimo svoja neprijatna osećanja, u toj istoj meri mi smo otvoreni da iskreno i duboko doživimo prijatna osećanja: zadovoljstvo, ljubav i poverenje. Bazična osećanja, kao i skoro sve što čini naš svet, jesu u polaritetnom odnosu; naspram bola jeste zadovoljstvo, naspram besa jeste ljubav i naspram straha jeste poverenje.

Radionice se održavaju dva puta mesečno, vikendom, u trajanju od po 5h.

Kontakt za prijave i informacije: 063/88 48 212 ili aleksmp9@gmail.com

Redosled radionica:

1. DISANJE
Duboko disanje je osnovno sredstvo za pokretanje energetskih tokova u telu. Nauči da duboko dišeš, sagradi most između tela i uma!
2. STRAH
Neprihvaćeni strah, drži nas u stalnoj kontrakciji i odvojenosti od sebe i drugih, nema mesta za prihvatanje sveta, niti poverenja u njega, ne želim da te vidim, ni tebe ni svet. Stekni poverenje u sebe i svet!
3. BES
Neprihvaćen bes znači da smo stalno “pod gasom” i držimo druge na “bezbednoj” distanci. Zbog toga u nama nema mesta za emotivnu mekoću i ljubavno povezivanje – srce sa srcem. Nauči da voliš!
4. BOL
Neprihvaćena bol drži nas u izveštačenoj borbenoj pripravnosti, doživljavamo da je svet surovo mesto u kome preživljavaju najsnažniji. Nema mesta za ranjivost. Nauči da se prepuštaš dubokim tokovima zadovoljstva!

Have any Question or Comment?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.