Aleksandra Milunović Petrović

mr psiholog, telesni psihoterapeut, trener spiritualne tehnologije

Blokade i otpori mogu da budu priča za sebe, ali i priča za tebe!


Blokade i otpori su efikasni načini da sebe ograničavamo u svom slobodnom izražavanju. Delotvorni su i snažni upravo jer izviru iz nas samih. Oni su snažan izvor energije kojom stalno podrejavamo osećaj nemoći u svom životu. A život neumitno teče.
face-66317_1280Naši svetovi umeju da budu zbrkani i nejasni. Mnoge podele i konflikti u našem okruženju mogu da reflektuju, kao u ogledalu, podele koje uporno negujemo i pohranjujemo unutar sebe. Mnogo je snage izgubljenih osećanja “zatrpano” u grčevitim pokušajima našeg tela i uma da se suzdrže, da se ne izraze. Teško da ćemo svesno, snagom svoje volje da hronično stisnemo vilicu, zgrčimo mišiće na vratu, “ukopamo” svoje noge u tlu. Svaki ovaj manevar je blokada kojom se gubi deo sebe. I svaki je uzalud potrošena energija na očuvanje iluzije moći i kontrole nad fragmentisanim spoljašnjim i unutrašnjim svetom.
Blokade i otpori koje osećamo da nas ograničavaju u našoj jedinstvenoj životnoj misiji, mogu postati naši saveznici u ispunjavanju želja. Blagonaklonost, razumevanje i prihvatanje ličnih slabosti temelji su lične snage i ljubavi prema sebi i drugim ljudskim bićima.
Kao što u životu i biva, stvar je u izboru puta kojim želimo da krenemo.

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.