Aleksandra Milunović Petrović

mr psiholog, telesni psihoterapeut, trener spiritualne tehnologije

IZ DUBINE TELA


Iz dubine tela

Serijal iskustvenih radionica iz telesne psihoterapije

I Z   D U B I N E   T E L A

Mi možemo da doživimo i imenujemo mnoga svoja osećanja. Ipak, samo neka od njih su “sržna” i u svojoj osnovi imaju snažne energetske tokove. Svaki delić našeg tela može da bude uključen u njihovom izražavanju. Njihova snaga ogleda se i u tome što mogu značajno da utiču na oblikovanje naše ličnosti. Kompromisi koje pravimo između prirodnih zakona svoga tela i sredine u kojoj odrastamo, često budu uobličeni u neku vrstu odluke koja nam onda pomaže da grčenjem tela ne odamo sebe. Najpre svoja osećanja sakrivamo od drugih, a onda grčenje postane automatsko i počinjemo da ih sakrivamo i od sebe samih. Time nismo izbrisali “nepoželjna” osećanja, već smo ih samo odložili u zabačene, nesvesne i neprihvaćene delove sebe. Problem je što ona vezuju veliku količinu energije i traže na razne prikrivene načine, da izađu na “svetlost dana”, da budu prihvaćena.
Anksioznost, depresija, panika, nesigurnost i dr. postaju novo ime za igru žmurki koju mnogi igraju sami sa sobom. Psihološka i somatska neudobnost ima svoje izvore u neprihvatanju. Rešenja i odgovori su upravo na mestu nastanka problema: u našem telu, našem energetskom polju, našim osećanjima i našim odlukama i reakcijama izbegavanja.

WS PLRadionice su organizovane tako da imate priliku da istražujete emocije bola, straha i besa, na pravom mestu, u vama samima. Zašto je to važno?
Prvo, uspostavljate bolji kontakt sa sobom; učite se prihvatanju sebe, bolje se osećate u svojoj koži; veće upoznavanje sa sobom vodi boljem kontaktu sa drugima – često smo zbog potiskivanja “prisiljeni” da u druge projektujemo neprihvaćene delove sebe, što je odličan osnov za loše odnose sa drugim ljudima.
Drugo, u onoj meri u kojoj smo otvoreni da prihvatimo svoja neprijatna osećanja, u toj istoj meri mi smo otvoreni da iskreno i duboko doživimo prijatna osećanja: zadovoljstvo, ljubav i poverenje. Bazična osećanja, kao i skoro sve što čini naš svet, jesu u polaritetnom odnosu; naspram bola jeste zadovoljstvo, naspram besa jeste ljubav i naspram straha jeste poverenje.

Radionice se održavaju dva puta mesečno, vikendom, u trajanju od po 5h.

Kontakt za prijave i informacije: 063/88 48 212 ili aleksmp9@gmail.com

Redosled radionica:

1. DISANJE
Duboko disanje je osnovno sredstvo za pokretanje energetskih tokova u telu. Nauči da duboko dišeš, sagradi most između tela i uma!
2. STRAH
Neprihvaćeni strah, drži nas u stalnoj kontrakciji i odvojenosti od sebe i drugih, nema mesta za prihvatanje sveta, niti poverenja u njega, ne želim da te vidim, ni tebe ni svet. Stekni poverenje u sebe i svet!
3. BES
Neprihvaćen bes znači da smo stalno “pod gasom” i držimo druge na “bezbednoj” distanci. Zbog toga u nama nema mesta za emotivnu mekoću i ljubavno povezivanje – srce sa srcem. Nauči da voliš!
4. BOL
Neprihvaćena bol drži nas u izveštačenoj borbenoj pripravnosti, doživljavamo da je svet surovo mesto u kome preživljavaju najsnažniji. Nema mesta za ranjivost. Nauči da se prepuštaš dubokim tokovima zadovoljstva!

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.