Aleksandra Milunović Petrović

mr psiholog, telesni psihoterapeut, trener spiritualne tehnologije

Uzemljenje tela – Pusti korenje duboko da bi leteo visoko


Uzemljenje

Tematska telesno-psihoterapijska radionica:

UZEMLJENJE TELA: PUSTI KORENJE DUBOKO DA BI LETEO VISOKO

Uzemljena osoba ima dovoljno osetljivosti u nogama i stopalima da može da se poveže sa podlogom na kojoj stoji. Osećaj da je zemlja podupire i podržava, kao i nesmetani protok životne energije tela, čine srž dobrog uzemljenja. Ono donosi unutrašnji osećaj sigurnosti, kapacitet da se dožive brojne snažne emocije, zadovoljstvo postojanjem, autentičnost i prirodnu zdravu duhovnost.
Uzemljenje telaMnogo je životnih izazova koji nas postepeno ili naglo prebace na kolosek glave (mišljenja, zamišljanja, planiranja…). Naš kontakt sa zemljom koja nas podržava postaje mehanički, gubi se stvarna povezanost sa telom i svetom koji nas okružuje.
Na radionici, učesnici imaju priliku da procene svoju uzemljenost i da kroz interesantne tehnike prodube svoj kontakt sa našim osnovnim realnostima, realnosti tela i sveta. Krajnji cilj je da kroz iskustveno učenje usvoje jednostavnu istinu: visine koje možemo dostići u našem razvoju zavise od kvaliteta kontakta sa prirodnim osloncem – zemljom, odnosno od sistema korenja koji puštamo da bi smo ojačali ovu vezu.

Nauči više o uzemljenju i centriranju, saznaj šta znači biti uzemljen i testiraj svoju uzemljenost.

 

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.