Aleksandra Milunović Petrović

mr psiholog, telesni psihoterapeut, trener spiritualne tehnologije

Bez obzira na to kakvog smo temperamenta …


fairy-with-wandBez obzira na to kakvog smo temperamenta i koliko burno ili smireno vodimo naš život, on je čudesan svet raznih životnih iskustava, te i različitih susreta našeg i svetova drugih ljudi.
Naše sada i ovde je, između ostalog, interesantna kombinacija prošlih događaja i prošlih susreta. Ako se osvrnemo unazad, obično se prisećamo značajnih i jakih životnih iskustava, bilo da su to “peak” ili “nadir” iskustva. Prva su jako lepa, neobična iskustva sreće i ispunjenosti, a ona druga su iskustva emocionalnog bola, gubitaka i životnih poraza (nalik onome što je Jung nazvao “susret sa senkom”). I svi nekako rastemo i razvijamo se iz naizmenične igre jednih i drugih. Neki od nas rastu i razvijaju se više uz pomoć iskustava sreće, dok drugi više obogaćuju svoje postojanje iz iskustava bola i patnje.
I kada sasvim duboko u sebi prihvatiš činjenicu da učiš i da se menjaš upravo kroz sve to šarenilo koje ti život donese, ti ustvari počinješ da prihvataš sve to kao dar saznanja i promene, bez obzira da li su to naleti bola ili radosti u tvom životu. A onaj momenat kada duboko u sebi spoznaš razliku između stvari koje možeš i onih koje ne možeš da promeniš (kao što reče stara indijanska molitva) je momenat kada postaješ ponosni gospodar svoje sudbine.

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.