Aleksandra Milunović Petrović

mr psiholog, telesni psihoterapeut, trener spiritualne tehnologije

Orgon, prana, radix, bioenergija, či…


new-years-day-518293_640Orgon, prana, radix, bioenergija, či… Životna energija je svuda razlivena. U nama je i svemu što nas okružuje. Svejedno je kako je nazivamo. U svima postoji centralni izvor ove energije preko koje smo povezani sa sržnim kreativnim procesom u prirodi. Teče našim telima i preobražava se u osećanja i pokret. Deluje na nas i kada mislimo, kada nešto poželimo. Ona je harmonična i isceljujuća. Ali, naša ljudska priroda, svojim odnosom prema sebi i drugima, sklona je da stvara njene negativne forme i da joj ne dozvoljava da se stopi sa razlivenom energijom koja nas okružuje.
Nema čoveka koji sebi ili bližnjima ne poželi zdrav i dug život ispunjen ljubavlju. Okreni se sebi sada, na izmaku još jedne godine života. Spusti se što možeš više u dubine svoje duše, u svoje srce, osećanja, misli, život koji si vodio/la. Ne dopusti sebi da zažmuriš ni na jedno oko. Otvoreno i iskreno. Oprosti sebi za ono što si učinio/la na štetu sebi, možda i drugima. Saosećaj se sa svojim slabostima, strahovima i svemu neprijatnom što osećaš. Sa mukama koje te tište. Oseti duboko svoje pravo da postojiš i kada si na pravom putu i na stranputicama.
Udahni duboko kreativnu energiju oko sebe. Dopusti da se razlije celim tvojim telom, od nožnog prsta do temena glave. Ispuni celo svoje telo česticama koje samo čekaju da zaigraju igru života i radosti u tebi. Kakav život želiš? I možda svemir, kosmos, ili bog čuje tvoju priču. Možda zaječi i odzvoni tvoja velika želja ili čežnja. Ali to nisu tamo izvan nas neke nedostižne daljine. Mesto gde treba da stigne tvoja želja i tvoj glas je duboko u tebi, na samom izvoru životne energije, preko koje si zapravo jednostavnijim nitima nego što misliš, povezan sa najvećim kreativnim procesom u prirodi. Kako god ga ti zvao/la. Da li će doputovati tvoja želja i njena energija do pravog odredišta, zavisi i od toga koliko si otvoren/a da na tom putu vidiš o sebi ono što manje želiš da vidiš.

Srećnu Novu godinu želi vam vaša Pulsacija Života!

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.