Aleksandra Milunović Petrović

mr psiholog, telesni psihoterapeut, trener spiritualne tehnologije

“Vreme koje si uložio oko tvoje ruže, čini tu ružu tako dragocenom”


Vreme koje si uložio oko tvoje ruže, čini tu ružu tako dragocenom. (Mali Princ, Egziperi)

roseDragocenosti u našim životima postaju tako što im “udahnemo” život. Na taj način dobijaju na vrednosti i snazi. Često to i zaboravljamo…
Pošto se bliži kraj još jedne godine, to bi bio zgodan trenutak da prionemo na završne račune naše duše!
U šta ste ulagali svoj trud? Čemu ste posvećivali puno pažnje u vašem životu ove godine?
Kada u nešto (ljude, događaje, osećanja, misli…) uložimo mnogo truda, pažnje, energije i vremena, to postaje nama značajno i poistovećujemo se sa tim.
Sigurno da ima divnih stvari u vašim životima koje su postale vaše dragocenosti ove godine! Čime se ponosite? Sa koliko divnih, svežih i mirisnih ruža ste ukrasili život ove godine?
Sigurno ima i neprijatnih stvari kojima ste posvećivali pažnju, davali ima snagu i bar, malo dozvoljavali da prave zbrku u vašem životu? Koje su to stvari? Koliko bodljikavih i uvenulih ruža uporno zadržavate u svom životnom prostoru?
Ne zaboravite da dragocenosti ne postoje same po sebi, mi im “udahnemo” život, vremenom i pažnjom kojima ih obasipamo. Nisu to uvek ni dobre stvari za nas. Nisu to uvek stvari koje su dobre za našu sreću i zdravlje. Tako kako smo ih pustili u život, kada budemo bili spremni, mi možemo da ih pustimo da odu od nas i iz našeg života.

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.