Aleksandra Milunović Petrović

mr psiholog, telesni psihoterapeut, trener spiritualne tehnologije

Svi znamo da postoje dobri prirodni melemi za velike rane


Drawing-10.pngSvi znamo da postoje dobri prirodni melemi za velike rane. Da, ožiljci neretko ostaju, ali ne moraju da budu “istaknuti” na telu i u duši. Možda preokviriš ili odrediš svoju sudbinu tako da ih skoro i ne primećuješ. Pa čak iako si pomalo skeptičan/na, bar se oprobaj u nekom od melema za koji drugi kažu da im je pomogao.
U psihoterapijskom prostoru kod mnogih, pre nego što su to i sami izgovorili, mogu da opazim da im koža nije nežno i sa ljubavlju dodirivana u detinjstvu. Da su u njihovom pogledu i očima ugašeni plamenovi. Telo je u grču i poput klupka koji se samo obmotava oko sebe. Žive i loše zarasle rane ranih, loših životnih iskustava, sa roditeljima i/ili drugim ljudima.
Psihoterapijski klasici nisu se toliko bavili pitanjima kako isceliti ove rane, već kakve sve bolesti mogu da iz njih niču. Bazični nivoi odnosa sa kojima barata telesna psihoterapija uči nas da postoje jednostavni prirodni melemi. Uči nas da je život mogućnost neprestalnog menjanja. Upravo to, da je život čudo!
Kakav je sastav ovog čudnog melema?
Drugačiji odnosi sa ljudima od onih koje si ranije imao/la, a koje, verovatno i dalje po navici i nesvesnom automatizmu uporno neguješ i ponavljaš. Da daš sebi za pravo da zaslužuješ drugačiju emocionalnu i energetsku razmenu. Da budeš hrabar/a da se upustiš u novu životnu priču, tragajući za toplim i nežnim odnosima. Da stvarno BUDEŠ U TOM ODNOSU. Da uneseš njegovu ljubav i lepotu. Mnoge rane u tvojoj duši mogu otpočeti proces zarastanja, a da tvoje telo dobije životnu snagu i energiju za dalje. Nije lako. Nije bez prepreka. Ali, mnogima je pomoglo…

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.